دستگاههای کپی شارپ به خاطر کیفیت خوب و ویژگیهای پیشرفتهشان شناخته میشوند؛ اما مثل هر تجهیزات اداری دیگری، ممکن است مشکلاتی هم داشته باشند. اگر با مسائلی مثل اسکن نکردن یا هر گونه مشکلی در عملکرد دستگاه مواجه هستید، باید به ارورهایی که خود دستگاه به شما نشان میدهد، توجه کنید. توجه به این خطاها و عیبیابی آنها، میتواند باعث صرفهجویی در زمان و بهبود راندمان کار شما شود. در این مقاله از فروشگاه پارس کپی همراهمان باشید تا شما را با رایجترین ارورهای دستگاه کپی شارپ و نحوه عیبیابی مؤثر آنها آشنا میکنیم.
آیا تمام ارورهای دستگاه کپی شارپ جدی و نگرانکننده هستند؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که خیر. برخی ارورها به دلیل بیتوجهی کاربر ظاهر میشوند و با انجام کارهایی مثل بستن درب دستگاه حل میشود. مثلا یکی از این ارورها که ممکن است برای هر دستگاه کپی دست دوم و نویی پیش بیاید، CH است. اما بقیه ارورهای مدلهای مختلف دستگاه معمولا فقط به دست یک تعمیرکار متخصص حل میشوند.
ارورهای دستگاه کپی شارپ
هنگام کار با دستگاههای دیجیتال، مواجهه با ارورهای مختلف اجتنابناپذیر است. هر علتی از خرابی یک قطعه گرفته تا ایرادات نرمافزاری که هنگام کار با دستگاه به وجود میآیند، باعث میشوند تا شاهد ارورهای مختلف باشیم. اما وقتی علت را بدانیم و با هر کد خطا آشنا باشیم، به راحتی میتوانیم آن را شخصا یا به کمک یک متخصص برطرف کنیم. در ادامه چند نمونه از ارورهای دستگاه کپی شارپ که معمولا دیده شدهاند را با هم بررسی خواهیم کرد.
ارور CH دستگاه کپی شارپ
ارور CH چهار حالت مختلف دارد. بسته به چشمکزن بودن یا نبودن چراغ و عدد ظاهر شده، هشدار متفاوتی به کاربر داده میشود. مثلا اگر:
- CH چشمکزن باشد: کارتریج خالی است یا از نظر دستگاه نصب نشده است. در این صورت باید کارتریج را بررسی کنید تا اگر خوب جا نیفتاده آن را محکم و اگر تونر ندارد، تعویضش کنید.
- CH ثابت باشد: وقتی چراغ این دکمه به صورت ثابت روشن است، یعنی درب جلو یا بغل دستگاه باز است. با بستن درب مشکل حل میشود.
- CH 00 باشد: مشکلی برای دولوپر کارتریج به وجود آمده است و باید بررسی شود.
- CH 01 باشد: مشکل از تونر کارتریج است و باید بررسی شود.
- CH 02 باشد: مشکل از درام کارتریج دستگاه است و باید بررسی شود.
ارور H4 دستگاه کپی شارپ
این ارور که معمولا به علت پایین آمدن دمای قطعهای مثل فیوزینگ رخ میدهد، ممکن است در هر دستگاه کپی شارپی رخ دهد. قرار گرفتن دستگاه در مجاورت هوای سرد و وسایلی مثل کولر گازی باعث آسیب رسیدن به سنسورهای تشخیص دمای این قطعه میشوند.
به طور کلی اگر با ارورهای H4-00، H4-01 و H4-02 مواجه شدید، احتمالا ایراد از تشخیص پایین بودن دمای فیوزینگ است. اما اگر ارور، H4-03 بود، مشکل از مقاومت ترمیستور دستگاه است.
ارور U2 40 دستگاه شارپ
این ارور که ممکن است در دستگاههای استوک و نو به چشم بخورد، به دلیل بروز مشکل در کارت حافظه SD با برد MFP دستگاه رخ میدهد. برای رفع این خطا، کافی است دستگاه را خاموش و سپس روشن کنید. وقتی دادهها روی کارت رایت شوند، دستگاه به طور خودکار ریاستارت و احتمالا مشکل برطرف میشود. در صورت نمایش مجدد ارور، لازم است یک تعمیرکار، برد و کارت SDتان را بررسی کند.
به طور کلی توصیه ما این است که اگر قصد خرید دستگاه استوکی را دارید، حتما از فروشگاه معتبری خریداری کنید تا خیالتان از نظر سالم بودن قطعات راحت باشد. فروشگاه پارس کپی جز آن دسته از فروشگاههایی است که همیشه سعی میکند تا بهترین دستگاههای کپی و پرینتر دست دوم را با 5 سال پشتیبانی و خدمات در اختیار مشتریانش قرار دهد. قطعات هر دستگاه را هم تا یک سال گارانتی خواهد کرد.
سایر ارورهای دستگاه کپی شارپ
ارورهای دستگاه کپی شارپ که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت مربوط به تونر، اسکنر و موتور هستند که ممکن است اکثر کاربران در مدلهای مختلف دستگاههای این برند با آنها مواجه شوند.
کد L1-00: مشکل در سیستم تغذیه اسکنر است که به علت قفل یا مسدود شدن اسکنر یا خراب شدن موتور به وجود میآید.
راهحل این است که اسکنر را بررسی کنید تا مطمئن شوید که راحت و آزادانه حرکت میکند. شاید گاهی لازم شود موتور را تعویض کنید.
کد L4-01: قفل شدن موتور اصلی باعث نمایش این کد بر روی دستگاه کپی شما خواهد شد. علت این قفل شدن هم میتواند ناشی از کار کردن بیش از حد موتور یا آسیب رسیدن به آن یا چرخدنده درایو باشد.
راهحل این است که علت فشار بیش از حدی که به موتور وارد میشود را بررسی و آن را برطرف کنید. در شرایط حادتر باید موتور و درایو تعویض شوند.
کد F2-02: یکی دیگر از ارورهای دستگاه کپی شارپ که نشاندهنده وجود مشکل در کارتریج است، همین کد است. اگر کارتریج خالی یا درست نصب نشده باشد یا سنسور آن معیوب باشد، شما با این خطا مواجه خواهید شد.
راهحل این است که از نصب درست کارتریج تونر مطمئن شوید و در صورت خالی بودن آن را تعویض کنید. در مراحل بعد باید سنسور بررسی شود.
کد C4-02: اگر جعبه ضایعات تونر درست نصب نشده یا سنسور آن خراب باشد، با این خطا مواجه خواهید شد. باید آن را تخلیه، تعویض یا از نظر سالم بودن سنسور بررسی کنید.
کدE7-11: شاید خیلی مسئله پیش پا افتادهای باشد اما اگر شیشه اسکنر دستگاه کثیف باشد با این ارور
مواجه خواهید شد. در صورت تمیز کردن شیشه و نمایش مجدد ارور باید سنسور CCD و یونیت اسکنر را بررسی و اگر لازم بود، آنها را تعویض کنید.
کد ریست شارپ
همانطور که در این مقاله گفته شد ارورهای دستگاه کپی شارپ به هر دلیلی که به وجود آیند، نیاز به رفع و رجوع دارند. اما قرار نیست همیشه هم دست به آچار و نگران شوید! گاهی با یک ریست ساده مشکل حل میشود.
گاهی یکبار ریست دستگاه، به تعمیرکار کمک میکند با توجه به علائمی یا کدهایی که ظاهر میشود مشکل را برطرف کند.
کد ریستهایی که به حل مشکل کمک میکنند در مدلهای مختلف دستگاههای شارپ متفاوت هستند. شما میتوانید کد ریست چند مدلی که بیشتر کاربرد دارند را در جدول زیر ببینید:
مدل دستگاه | روش کار | کد ریست |
AR-5316 | دستگاه کپی را خاموش و روشن کنید و کد ریست را به ترتیب از چپ به راست بزنید. در صورت موفقیتآمیز بودن عملیات ریست، دستگاه خاموش و مجددا روشن میشود. | Interrupt-C-Interrupt-14-Copy-#
|
AR-155
AR-150 AR-151 |
کد را وارد کنید. | Clear-Exposure Select-Clear-Exposure Select-14-Start |
AR-M205
AR-M160 |
بعد از روشن کردن دستگاه کد ریست را وارد کنید. | Interupt-Clear-Interupt-14-Start-# |
نکاتی برای جلوگیری از بروز ارورهای رایج دستگاه
بعد از استفاده از هر دستگاه دیجیتالی، مشاهده خطا امری طبیعی است. اما با رعایت یک سری نکات و انجام اقدامات پیشگیرانه زیر میتوانید از بروز ارورهای دستگاه کپی شارپ جلوگیری کنید:
- تمیز کردن منظم دستگاه: غلطکهای چاپ دستگاه، سینیها و سطوح شیشهای را به طور منظم تمیز کنید.
- تعویض به موقع قطعات و کارتریج: هر موقع احساس کردید کیفیت چاپ در عملیات کپی به خوبی انجام نمیشود، حتما کارتریج و تونرهای آن را تعویض کنید. اگر از دستگاه کپی استوک استفاده میکنید، باید بیشتر حواستان به تعمیر یا تعویض به موقع قطعات باشد.
- استفاده از لوازم باکیفیت: از کاغذ و تونری که مخصوص مدل دستگاهتان است، استفاده کنید.
- نگهداری از لوازم در مکان مناسب: مواد مصرفی مثل تونر و کاغذ را در مناطق خشک و خنک نگهداری کنید تا آسیب نبیند.
- بهروزرسانی سیستمعامل: سیستمعامل دستگاهتان را مرتبا آپدیت نگه دارید.
جمعبندی
در این مقاله از فروشگاه پارس کپی متوجه شدید که آشنایی با کدهای ارور دستگاههای کپی شارپ و علت به وجود آمدن آنها، باعث میشود هوشمندانهتر به فکر برطرف کردن آنها بیفتید. اگر خودتان از پس برطرف کردن آن برمیآیید که چه بهتر؛ اما اگر مشکل فراتر از توان شما بود، حتما از یک متخصص کمک بگیرید.